07 apr
2008

Nooku, de nieuwe vertaaloplossing

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla 1.5ExtensiesComponent

 Tijdens de afgelopen Joomla! dagen is de naam al enkele keren gevallen, 'Nooku'. Nooku is een nieuwe vertaaloplossing naast Joom!Fish voor Joomla!, welke momenteel door Joomlatools (oa Joomla! Core Developer Johan Janssens) wordt ontwikkeld. Tijdens de Joomla dagen heb ik al een test versie van Nooku mogen aanschouwen en het zag er erg goed uit. Duidelijk gestructureerd, overzichtelijk en werkt

06 apr
2008

Online Joomla Template Builder

Geplaatst door Sander Potjer in: TipsTemplates

 De makers van Joomla!Shack hebben een nieuwe (gratis) online tool gelanceerd om templates te maken, de Joomla Template Builder . De template maker stelt je in staat om zelf een template samen te stellen zonder dure grafische programma’s of verstand van CSS, en voor zowel Joomla! 1.5 als Joomla! 1.0.

Door in de online tool keuzes te maken voor de layout, pagina elementen, lettertypes,

03 apr
2008

Joom!Fish 2.0 Beta vrijgegeven

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla 1.5ExtensiesComponent

 Zojuist hebben de ontwikkelaars van Joom!Fish de eerste publieke beta vrijgegeven van Joom!Fish 2.0, welke werkt met Joomla! 1.5 Native. Deze versie maakt het mogelijk om net zoals dat voor Joomla! 1.0 mogelijk was je site te vertalen in meerdere talen. Joom!Fish zelf vertaald niet, maar biedt wel een uitstekende structuur aan om je site meertalig te maken. Enkele sites die gebruik maken van

02 apr
2008

Joomla! dagen 2008

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla in Nederland

 Aanstaande vrijdag en zaterdag is het zover, dan vindt voor de 3e maal de Nederlandse Joomla! dagen plaats. Volgens de organisatie worden er deze dagen 500 deelnemers verwacht, welke verspreid zijn over een business en een community dag.

Het thema is dit jaar ‘Bruggen Bouwen’, wat neer komt op contacten leggen met andere Joomla! gebruikers, designers, hosters, etc, maar ook met andere open

31 mrt
2008

Module posities in template

Geplaatst door Sander Potjer in: TipsJoomla 1.5Joomla 1.0

 Regelmatig kom ik vragen tegen op de verschillende Joomla forums over de module posities in een template. ‘Welke posities heb ik in mijn template?’, ‘Kan ik iets aan de rechterzijde plaatsen?’, ‘In welke positie staat deze module?’, etc...
Wat een handige truc is om de posities te bekijken van je huidige active template is door achter je website adres ‘index.php?tp=1’ te plaatsen, bijvoorbeeld

26 mrt
2008

Moorua.org, nieuwe Joomla! community?

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla in Nederland

moorua.jpgKomt er in Nederland naast DutchJoomla een nieuwe Joomla! community aan? Op de website van Guido Jansen is te lezen dat 'in 2008 de Nederlandse Joomla Community Moorua.org onderdeel geworden van een stichting (Stichting POST)'. Deze stichting POST is een nieuwe stichting welke goede open source initiatieven gaat ontplooien, waarbij de nadruk op Joomla! ligt.

Een van de eerste

25 mrt
2008

in de SPOTS: Ontdek Tsjechiƫ

Geplaatst door Sander Potjer in: in de SPOTS

 Deze keer staat de website Ontdek Tsjechië 'in de SPOTS' op MijnJoomlaSite. Op de website is informatie te vinden over het pension Nas Dum in Tsjechië en over het land zelf.

Op de site wordt gebruik gemaakt van een aangepast template van RocketTheme, welke duidelijk gestructureerd is en constant over de verschillende pagina's verschijnt waardoor dit een rustig en duidelijk beeld geeft.

24 mrt
2008

Joomla Extensions Directory aangepast

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla.orgExtensies

 We hebben er even op moeten wachten, maar het is zover. De Joomla Extensions Directory (JED) is bijgewerkt. Vanaf nu is het mogelijk om in een keer te zien of een extensie voor Joomla! 1.5, Joomla! 1.0 of voor beide geschikt is zonder eerst door te klikken.

Nog niet bij alle extensies is dit zichtbaar. Alle eigenaren zijn aangeschreven om een aantal gegevens, zoals de Joomla!

20 mrt
2008

300 Nederlandstalige Joomla! sites

Geplaatst door Sander Potjer in: MijnJoomlaSite.nl

 Vandaag is de 300ste Nederlandstalige Joomla! site toegevoegd op MijnJoomlaSite.nl, en dat moet gevierd worden! Zoals jullie kunnen zien is MijnJoomlaSite.nl vernieuwd, een volledig nieuwe lay-out. Maar naast een nieuwe lay-out zijn er ook een aantal andere verbeteringen doorgevoerd. Een aantal daarvan zal ik opnoemen:

  • mogelijkheid tot het zelf aanpassen en verwijderen van screenshots
24 jan
2008

Joomla! 1.5 Stable!

Geplaatst door Sander Potjer in: MijnJoomlaSite.nlJoomla 1.5

Nu de stable van Joomla! 1.5 is gelanceerd zullen velen of gaan migreren of gaan beginnen met het maken van een site in Joomla! 1.5. Op MijnJoomlaSite.nl staan reeds enkele 1.5 sites die met de eerdere release candidates zijn gemaakt. Dit zullen er waarschijnlijk snel meer worden! Wil jij kijken hoe anderen hun Joomla! 1.5 site hebben gemaakt, kijk dan hier ! Je vind er een overicht van de 1.5

<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

MJS-Blog tags

Creative Commons LicenseOp dit blog is een Creative Commons Licentie van toepassing.

MJS-Blog tips

Heb jij tips, nieuws, interessante links, persberichten, etc.. voor deze blog?
Stuur deze naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Snel Zoeken

DutchJoomla! Topsites
 
JoomlaCommunity.eu, de Nederlandstalige Joomla Community
Disclaimer | Privacy Statement | Adverteren | Sitemap | Contact
© 2007-2008 MijnJoomlaSite.nl, een initiatief van Sander Potjer Webdesign