26 apr
2008

Joomla! Bootcamp 24 april

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla in Nederland

Afgelopen donderdag ben ik naar de 3e Joomla Bootcamp in Leusden gegaan. De Joomla Bootcamps richten zich op de technische aspecten van Joomla! 1.5 en worden georganiseerd door Jira ICT , JoomlaTools en Dutch Open Projects .

In de ochtend gaf Jisse Reitsma, van Jira ICT, toelichting over het gebruik van template overrides in Joomla! 1.5. Templates overrides maken het mogelijk om eenvoudig de

25 apr
2008

VirtueMart 1.1.0 Stable

Geplaatst door Sander Potjer in: ExtensiesComponent

 Gisteren heeft de populaire Joomla! webwinkel extensie VirtueMart een nieuwe versie vrijgegeven , VirtueMart 1.1.0 Stable. Deze nieuwe versie werkt zowel op Joomla! 1.5 als op Joomla! 1.0, voor beide versies is een apart installatiepakket beschikbaar.

VirtueMart is al tijden het populairste webwinkel component voor Joomla!. Op MijnJoomlaSite zijn op het moment van schrijven 31 sites te vinden

24 apr
2008

Joomla! 1.5.3 [Vahi] vrijgegeven

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla.orgJoomla 1.5

 Vandaag is Joomla! 1.5.3 [Vahi] vrijgegeven. Deze is vroeger vrijgegeven dan gepland vanwege een correctie op de validatie van de databasenaam welke in versie 1.5.2 is geïntroduceerd. Het is een maand geleden dat Joomla! 1.5.2 is vrijgegeven op 23 maart, 2008. Het doel is om de Joomla! community regelmatig van updates te voorzien welke de laatste bug fixes en andere verbeteringen

22 apr
2008

Joomla! site in het nieuws: Benzoy

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla in het nieuws

 Zo nu en dan is er nieuws een bericht waar een Joomla! site direct of indirect betrokken bij is. Zo is er deze week het bericht 'Moeder voor de rechter wegens antichatprogramma'. Als we een kijkje nemen op de website van Unicaresoft Corporation B.V , het bedrijf wat het antichatprogramma op de markt wil brengen, zien we dat er gebruik wordt gemaakt van Joomla! met een licht aangepaste versie van

21 apr
2008

Module laden in categorie en sectie

Geplaatst door Sander Potjer in: TipsMambotJoomla 1.5Joomla 1.0Extensies

 Vorige week schreef ik over de eenvoudige tip om modules in content items te laden. Deze tip werkt normaal alleen in de content items zelf. Zojuist is er een nieuwe extensie verschenen welke er voor zorgt dat je de modules ook in de beschrijving van categorieën en secties kan laden.

Door deze plugin te installeren kun je bijvoorbeeld een slideshow module in je beschrijving laden, een demo hiervan

20 apr
2008

Presentaties Joomladagen 2008

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla in Nederland

 De Nederlandse Joomladagen vonden inmiddels weer twee weken geleden plaats, maar de presentaties zijn nu op slideshare te bekijken. Interessant voor degene die niet aanwezig konden zijn of moesten kiezen tussen verschillende sessies.

Businessdag, 4 april

14 apr
2008

Module laden in content

Geplaatst door Sander Potjer in: TipsMambotJoomla 1.5Joomla 1.0

LoadmoduleVaak zie ik op forums de vraag langskomen of het mogelijk is om een poll, een banner of een module te laden in een content item. Eigenlijk is dit heel erg eenvoudig! Het is namelijk mogelijk om een willekeurige module te laden binnen een content item door middel van een syntax tag.

Joomla! 1.5:

{loadposition positie}
Joomla! 1.0:
{mosloadposition positie}

Hierbij vervang je het woord 'positie'

10 apr
2008

Templates maken in Joomla! 1.5

Geplaatst door Sander Potjer in: TemplatesJoomla in NederlandJoomla 1.5

JoomladagenArno Zijlstra van Alvaana geeft op de Joomladagen een inleiding over het maken van templates voor Joomla!. Hij legt uit welke nieuwe functies, zoals de templates overrides, je kunt tegenkomen in Joomla 1.5. De presentatie is in het Engels.

[klik om verder te lezen]


10 apr
2008

Interview Wilco Jansen

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla in Nederland

joomladagen.jpg Wilco Jansen spreekt over zijn presentatie op de Joomladagen, Joomla 1.5 en de plannen voor de komende versies.

[klik om verder te lezen]


09 apr
2008

in de SPOTS: Exposure Webdesign

Geplaatst door Sander Potjer in: in de SPOTS

In de SPOTSExposure Webdesign heeft deze keer de eer om 'in de SPOTS' te staan op MijnJoomlaSite. Exposure Webdesign ontwikkelt door middel van innovatie en creativiteit nieuwe mediatoepassingen voor ondernemingen.

Op de site is een zelf gemaakte template te zien welke zich kenmerkt door eenvoud en overzicht. Alle onnodige toeters en bellen die standaard met Joomla! meekomen zijn weggelaten. Onder de

MJS-Blog tags

Creative Commons LicenseOp dit blog is een Creative Commons Licentie van toepassing.

MJS-Blog tips

Heb jij tips, nieuws, interessante links, persberichten, etc.. voor deze blog?
Stuur deze naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Snel Zoeken

DutchJoomla! Topsites
 
JoomlaCommunity.eu, de Nederlandstalige Joomla Community
Disclaimer | Privacy Statement | Adverteren | Sitemap | Contact
© 2007-2008 MijnJoomlaSite.nl, een initiatief van Sander Potjer Webdesign