31 mrt
2008

Module posities in template

Geplaatst door Sander Potjer in: TipsJoomla 1.5Joomla 1.0

 Regelmatig kom ik vragen tegen op de verschillende Joomla forums over de module posities in een template. ‘Welke posities heb ik in mijn template?’, ‘Kan ik iets aan de rechterzijde plaatsen?’, ‘In welke positie staat deze module?’, etc...
Wat een handige truc is om de posities te bekijken van je huidige active template is door achter je website adres ‘index.php?tp=1’ te plaatsen, bijvoorbeeld http://www.mijnjoomlasite.nl/index.php?tp=1 .
Door dit achter je url te plaatsen krijg je de site te zien met daarin aangegeven alle module posities die er aanwezig zijn. Daarnaast kun je zo ook kijken op andere Joomla! sites naar de opbouw, bijvoorbeeld NS Hispeed .

Deze truc werkt zowel met Joomla! 1.0 als met Joomla! 1.5. Sinds Joomla! 1.5.2 zie je weer alle posities, ook die van posities waarin je op dat moment geen module hebt gepubliceerd. In de versies voor 1.5.2 zag je alleen de posities van modules die gepubliceerd waren, wil je dus alle posities zien moet je even updaten naar de laatste Joomla! 1.5.x versie.

Deze handigheid is ook in de backend te benaderen.
Joomla! 1.0.x:
Site -> Preview -> Inline with Positions

Joomla! 1.5.x:
Extensies -> Templatebeheer, klik op template naam om te openen, dan op de knop ‘Voorbeeld’ rechtsboven.


MJS-Blog tags

Creative Commons LicenseOp dit blog is een Creative Commons Licentie van toepassing.

MJS-Blog tips

Heb jij tips, nieuws, interessante links, persberichten, etc.. voor deze blog?
Stuur deze naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Snel Zoeken

DutchJoomla! Topsites
 
JoomlaCommunity.eu, de Nederlandstalige Joomla Community
Disclaimer | Privacy Statement | Adverteren | Sitemap
© 2007-2008 MijnJoomlaSite.nl, een initiatief van Sander Potjer Webdesign