08 mei
2008

Module positie toevoegen in Joomla! 1.5

Geplaatst door Sander Potjer in: TipsJoomla 1.5

Positie toevoegenEen duidelijke verandering ten opzichte van Joomla! 1.0 is rond de module posities. Waar in Joomla! 1.0 de posities in een apart overzicht onder de template manager te vinden was, is deze pagina in Joomla! 1.5 verdwenen.

Het grootste verschil zit hem in hoe de posities worden gedefinieerd. In 1.0 was dat voor de website, in 1.5 is dat voor een template. In het TemplateDetails.xml bestand van een template worden de posities opgegeven. Het voordeel hiervan is dat je geen posities hoeft aan te maken bij installatie van bepaalde templates.

'Maar ik wil een eigen extra positie toevoegen, hoe doe ik dat dan?' is een logische vraag. Een optie is om het TemplateDetails.xml bestand te openen, en daar een 'extra positie' toe te voegen bij het posities deel:

<positions>
<position>left</position>
<position>right</position>
<position>top</position>
<position>banner</position>
<position>extra positie</position>
</positions>

Een veel eenvoudigere manier is bij een module zelf. Waar je normaal gesproken een positie kiest uit de keuzelijst zet je de cursor van je muis en typ je een positienaam. Na het opslaan is deze positie toegevoegd aan je positie lijst en kun je bij andere modules ook uit de ingevoerde positie kiezen.

Posite toevoegen

Reacties (3)add comment

yourvids zegt:

Erg simpel was het even weer vergeten smilies/cheesy.gif
 
Ik vind deze reactie goed Ik vind deze reactie slecht Ik vind deze reactie niet OK!
20 september 2008 | url
Stemmen: +1

huub zegt:

ik heb dat dus gedaan, maar helaas kreeg ik op deze manier mijn 'laatste niews' niet onderaan te zien, banner...
wat doe ik fout?

ook de topmenu boven aan in de rhuk_milkyway template kreeg ik zo niet te zien...


alvast bedankt!
van een op de sukkel geslane joomla-er...
 
Ik vind deze reactie goed Ik vind deze reactie slecht Ik vind deze reactie niet OK!
26 april 2010
Stemmen: +0

Stephan-miracle zegt:

Je moet er wel voor zorgen dat er naar deze positie verwezen wordt vanuit de HTML van je template.
 
Ik vind deze reactie goed Ik vind deze reactie slecht Ik vind deze reactie niet OK!
27 mei 2010
Stemmen: +0

Geef een reactie
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
kleiner | groter

busy

MJS-Blog tags

Creative Commons LicenseOp dit blog is een Creative Commons Licentie van toepassing.

MJS-Blog tips

Heb jij tips, nieuws, interessante links, persberichten, etc.. voor deze blog?
Stuur deze naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Snel Zoeken

DutchJoomla! Topsites
 
JoomlaCommunity.eu, de Nederlandstalige Joomla Community
Disclaimer | Privacy Statement | Adverteren | Sitemap | Contact
© 2007-2008 MijnJoomlaSite.nl, een initiatief van Sander Potjer Webdesign