24 mei
2008

Donaties aan het Joomla! project

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla.org

Donaties aan het Joomla! project Op de devlopers blog van Joomla! heeft Wilco Jansen een post geplaatst over donaties aan het Joomla! project. Daaruit blijkt dat de afgelopen 12 maanden $13.500 aan donaties is ontvangen, gemiddeld $25 per donatie. Deze donaties komen van gebruikers van Joomla! maar ook van enkele bedrijven welke een deel van de inkomsten aan Joomla! afdragen.

Als er wordt gekeken naar waar de donaties vandaan komen zien we dat Nederland en de Verenigde Staten het grootste aandeel hebben en samen voor 65% van de donaties zorgen. Dit is zeker opvallend te noemen. In Nederland is een groot deel van de donaties te danken aan Byte.

Donatie overzicht

Byte is een hosting bedrijf wat voor elke klant met een Joomla! website 10 euro aan het Joomla! project doneert. Op de website van Byte is het idee hierachter verder te lezen en een overzicht van de donaties te bekijken.

“What if... we would donate 10 euro, for every new Joomla! website on our hosting service? Easy to administer, easy to communicate and a good donation to Joomla! Adding 10-25 sites every week, this could become a substantial contribution to this dedicated team. So here we go: Byte will donate 10 euro for every hosting account running Joomla!”

Zover ik weet is Byte het enige Nederlandse bedrijf welke op deze manier een bijdrage levert aan het project.

De ontvangen donaties worden gebruikt voor de verschillende evenementen (zoals de Joomla! dagen), promotie materiaal, reiskosten en andere kosten rond het project. Vaak wordt gedacht dat de core team leden worden betaald uit de donaties, dit is echter niet waar. Het aantal leden is veel te groot om iedereen van fatsoenlijke inkomsten te voorzien. De leden hebben naast de vele tijd die men in het project steekt nog een ‘normale’ baan waar zij inkomsten uit halen.

Ik ben benieuwd wat voor resultaat het zou opleveren als in Nederland iedereen die iets met Joomla! doet op een vergelijkbare wijze als Byte een bijdrage zou leveren. Te denken valt aan voor elke Joomla! cursist welke jij training geeft een X bedrag, voor elke Joomla! website die jij maakt een X bedrag, voor elke Joomla! website welke jij host een X bedrag, voor elk Joomla! boek een X bedrag, etc.. Een heel klein deel van je totale inkomsten daarbij, maar als we dat massaal zouden doen zou dat toch weer een aardige hoeveelheid donaties opleveren.

Ter overweging: stel dat elke website maker welke een site(s) heeft toegevoegd op MijnJoomlaSite 10 euro doneert per site, de hosting bedrijven daarvan ook, en dat 10% een cursus heeft gevolgd waarbij ook 10 euro is bijgedragen. Dan zou dat een bijdrage van 9.450 euro zijn op dit moment, wat gelijk staat aan het totale ontvangen bedrag van afgelopen jaar. En dat van (maar) 450 Joomla! sites!

Wat is jouw reden om dit wel of niet te doen? Heb je andere ideeën? Ik ben benieuwd! Als je zelf een donatie wilt leveren aan het project kun je de “Donate to Joomla!” pagina lezen.


Reacties (3)add comment

DavidAndrew zegt:

Wow, zoals ik al schrijf op het blog van Wilco... Dat is echt weinig.

Ik doneer als bedrijf (Chill Creations) sporadisch aan verschillende extensies (sh404SEF, Virtuemart) en aan Joomla! zelf, maar het geeft geen constant karakter.

Ik ben het met je eens Sander, maar kijk niet zozeer naar de users, eerder naar de bedrijven zoals die van mij, die echt een behoordelijk duit verdienen met/aan Joomla!.

Vanaf de zomer zal ik geregeld een x procent van mijn winst/omzet over gaan maken naar Joomla! of een grote extensie. Ik ben benieuwd welke bedrijven nog meer mee gaan doen?!

*Natuurlijk wel leuk om te zien dat we met Nederland op twee staan! Hoezo Nederlandsers gierig?

smilies/cheesy.gif
 
Ik vind deze reactie goed Ik vind deze reactie slecht Ik vind deze reactie niet OK!
24 mei 2008 | url
Stemmen: +0

Sander zegt:

Als je kijkt naar het enorme gebruik is het inderdaad een erg laag bedrag, en inderdaad moet het grootse deel vanuit de bedrijven komen die dankzij Joomla! geld genereren uit Joomla!. Maar waar ik wat betreft de users op doel is dat als ze voor Joomla! kiezen bijvoorbeeld naar een host en webontwerp bureau zoeken welke een bijdrage leveren aan Joomla!, dan draag je zonder dat het extra geld kost weer een steentje bij aan Joomla!.

Wel denk ik dat het lage bedrag aan donaties deels wordt veroorzaakt door Joomla! zelf, men zou op een andere manier donaties kunnen werven. Op de home pagina staat nu enkel een knopje 'donate to joomla' met een pagina waar relatief weinig info op staat.
 
Ik vind deze reactie goed Ik vind deze reactie slecht Ik vind deze reactie niet OK!
26 mei 2008 | url
Stemmen: +0

Albert Foekema zegt:

Ten eerste is er te weinig conversie naar Donatie mogelijkheden tev vinden op diversie Joomla websites, wat erg jammer is want ik denk dat hierdoor veel misgelopen wordt op dit gebied. Daarnaast hebben wij enkel hier en daar wat losse flodders geschoten qua donaties en besteden niet consequent donaties aan het joomla project.

Het steekt mij wel dat ons bedrijf dat nog niet heeft uitgevoerd, we zijn nu dan ook aan het nadenken over een donatievorm voor zowel oude als nieuwe projecten... want zeg nu zelf, 10 euro per project is wel een beetje een lachertje als je een project van 5000 hebt staan, dan kom je meer in de richting met 10%.

Moeilijk omdat je het iedereen naar de zin wil maken, maar niet iedereen naar de zin kunt maken.

We gaan doneren, ook voor onze voorgaande projecten. Alleen zoeken we een eerlijke wijze voor alle zijden om dit te realisreren.
 
Ik vind deze reactie goed Ik vind deze reactie slecht Ik vind deze reactie niet OK!
23 juli 2008 | url
Stemmen: +0

Geef een reactie
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
kleiner | groter

busy

MJS-Blog tags

Creative Commons LicenseOp dit blog is een Creative Commons Licentie van toepassing.

MJS-Blog tips

Heb jij tips, nieuws, interessante links, persberichten, etc.. voor deze blog?
Stuur deze naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Snel Zoeken

DutchJoomla! Topsites
 
JoomlaCommunity.eu, de Nederlandstalige Joomla Community
Disclaimer | Privacy Statement | Adverteren | Sitemap | Contact
© 2007-2008 MijnJoomlaSite.nl, een initiatief van Sander Potjer Webdesign